Star struck low key

Middag hos pappa på Långfredagen. E’s mamma och syster med familj kommer på besök. Trevligt, träffar dom så sällan så det är som första gången varje gång, dvs kul och intressant (man träffar så många nya människor när man har dåligt minne).

Idag var det med en person jag inte träffat tidigare, Janne. Mycket trevlig och vi kom snabbt förbi de inledande tråkiga standardtemata om könsbyten och en del av problematiken relaterad kring att göra, eller välja att inte göra, ett sådant. Inte för att varken han eller jag hade gjort något byte, men det bröt den (ickebefintliga) isen direkt, och såntbär ju alltid skönt.

Det visade sig att han ägt restauranger genom åren. Många. De flesta har jag aldrig hört talas om (skyller inför mig själv på att dom säket existerat efter att jag flyttade från Sthlm, men sanningen är nog att jag var för nördig för att känna till dom) men ETT namn klingade högre än andra.

Berns Salonger.

Han är alltså en Broström. Bröderna Broström, ägare (fd) till Berns Salonger vid Nybrokajen i Stockholm. Och detta bla under precis samma period som jag jobbade där i början av nittiotalet. En ikon för mig, även om det mest var två av hans bröder som jag förknippar med det, men ändå – en Broströmmare.

Antar att man blir star struck av olika saker, men det här var definitivt ett av mina ögonblick.

Tack för det Janne!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.