Äntligen på väg

image
Bästa ryggsäcken; med daypack'en löstagbar från den stora väskan men säkert förankrad med dragkedja.

Återigen inser jag hur mycket jag saknar att ha ett jobb där jag får resa. Man kan ana det när man vet hur mycket jag gläds åt att få åka till en flygplats, hur lite jag stör mig på att gå igenom säkerhetskontrollen, vänta i gaten och annat negativt man förknippar med att flyga. Jag gör gärna alla de här tråkiga sakerna eftersom det gör att jag får komma ut i världen!!!

Just den här gången betyder ”världen” Cypern, som jag inte varit på sen 2013 då jag åkte hem samma dag som bankerna kraschade och alla trodde de gått bankrutt. Några hade väl det också. Anyway, fantastiskt underbart att få åka ner igen till mamma och Totis.

image
Koupes

Middag väntade när jag kom fram; Koupes, så HIMLA gott. Krossat vete (bulgur alltså) som man kokar och formar till cigarrliknande skapelser (finns faktiskt Koupesgörare till många hushållsassistenter – men ingen vet vad koupes är så det tillbehöret förblir nog relativt oanvänt skulle jag tro…) som man fyller med stekt fläskfärs, persilja och lök och försluter och friterar. Fantastiskt gott. Äts med citron på och hålls direkt i handen.

En gång fick jag koupes med svamp i, och det är något jag aldrig glömmer. Förmodligen för att det är enda gången jag ätit det och det egentligen ”inte finns” – och naturligtvis för att det var himmelskt gott det också. Får se om man kan tigga till sig att vi äter koupes någon mer dag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.