Vegetariska veckan, dag 6 och 7

Ja alltså dagarna bara rullar på i min vegetariska värld, och jag har upptäckt att jag inte vill äta kött – även när jag har chansen. På fredagen (näst sista dagen i veckan) var hela familjen hemma igen, kyckling tinad och redo för tillagning och det blev kycklinggryta med ris. Jag lagade den, en god en med dijonsenap och grädde, smask, gott ris med paprikabitar i också en perfekt middag.

Men när det var dags att äta blev det ris, sås och en bit bröd för mig. Kunde inte förmå mig att äta kycklingen, och jag fattar inte varför. Kyckling är ju fantastiskt gott. Eller, ja det smakar ju inte så mycket i sig självt, men som proteinkälla i en maträtt är det kanon.

Och det kanske är det som är mitt problem. Det är inte kycklingen i sig som jag vill åt; det är något med tuggbar konsistens, något som innehåller proteiner och som det går att laga mat och bli mätt av. Vilket inte nödvändigtvis behöver vara kyckling.

Så de där små kycklingarna i kläckerierna lever sina skitliv i misär och långt ifrån något som ens liknar ett värdigt liv – och jag har inte ens vett att verkligen njuta av köttet? Och så får jag mer och mer svårt att blunda för djurproduktionen och hur det går till.

Jag är ingen kycklingkramare men va fan…Och det är inte bara kycklingarna, det är djurhållning i allmänhet. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra riktigt, men jag kan inte bara fortsätta att trycka i mig kött på samma sätt som jag gjort tidigare. Jag måste ändra något, vad eller hur vet jag inte riktigt än, men just nu är det helt okej att fortsätta som hittills.

6 kommentarer

  1. Köpa mindre kvantiteter av högkvalitativt kött frigående och ekologiska djur eller viltkött? Eller testa qourn, svampprotein med kycklingkänsla.

  2. Blev du lite påverkad av oss när du var här månne? Å nu stryker vi även kyckling från vår matsedel, tack för den!

    • Ja det är väl inte tu tal om saken att det bidrar. Tankarna på att reducera köttintaget har bubblat lite under en längre tid men jag har inte tagit tag i det. Nu när jag var nere hos er och blev smygavvänjd (så när som på lite koupes och sjeftaljes, muuuums 🙂 ) och sen dessutom var ensam hemma en vecka med fullständiga möjligheter att styra mitt matintag helt fritt så bara blev det. Det är för övrigt fortfarande – nu dag nio utan kött.
      Jag kommer garanterat äta kött framöver, det är ju så gott, men det måste nog banne mig vara spårbart kött från bra gårdar, annars vete tutingen…. När blev jag en sån djurvän?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.