Camping och sommar

De där som bor på en camping, har det som sommarstuga och bygger staket runt, sätter utebelysning, altan och rabatt du vet, där ”sommarstugorna” ligger med två meters avstånd från varandra. Dom har jag studerat lite nu de senaste dagarna. Jag har tidigare tänkt att det väl är något lite temporärt över deras val av boende, inte så att de flyttar det för det vet jag ju att de inte gör, men jag har väl tänkt att de inte bor in sig SÅ mycket. Men det gör dom. Det är verkligen en sommarstuga. Lampetter i fönstrena på yttertältet, stor TV (flatskärm givetvis) och alla bekvämligheter.

I morse medan jag packade ihop tältet  började grannen tvärs över klippa gräset. Med motorgräsklippare. Dom har typ 20 kvadratmeter gräs, han hade kunnat klippa det med nagelsax. Då hade han dessutom haft något att göra, för det verkar campingfolket inte ha (mer än att pimpla vin och röka). Hans fru (?) hade en annan maskin som hon tog upp ogräs mellan plattorna i gången med. Typ 3×2 plattor eller nåt sånt. Hade funkat med vad som helst, och någon som bor i husvagn borde väl ha ont om lagringsutrymme för maskiner. Eller?

Jag hade inte hjärta att ta kortet när han var ute och klippte…

Och det här med sommar folkens…Bara för att kalendern säger att det är augusti – en sommarmånad, så betyder det inte att det är varmt, ok? Är det 15 grader och mulet och klockan är åtta på kvällen så är det okej att ta på sig en varm tröja över T-shirten. Eller varför inte en tunn dunjacka och jeans? 

När jag kommer fram till en campingplats så är jag jättetrött för det mesta. Men det första jag gör är att sätta upp tältet och möblera det.

Var sak på sin plats, kläder på ena sidan, mat och gadgets på den andra, gott om utrymme för en person i ett tremanstält 😀

Fram till dess har jag mina cykelkläder på, men efter det här är det dusch och så på med långa varma byxor och tröjor och dunjacka. Bara i Sunne har jag ångrat mig, där var det stekhett hela kvällen, men som här på Rådastrands camping är det rätt kallt. Tycker jag alltså. Är det femton grader och mulet så är det inte varmt helt enkelt…

Men man är helt klart olika. Mina grannar har stugdörrarna vidöppna och sitter på altanen i shorts. Själv kryper jag in, sätter på musik och myser ner mig i sovsäcken och lyssnar på nederländskan som är allenarådande språk här på Rådastrand. Även personalen är nederländare och alla skyltar är på flamländska och ibland svenska. Weird.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.