NU ringde dom….ett halvår för sent

Så kom plötsligt nästa samtal. Världens sämsta timing. Fosterhemstjenesten ringde och sa att vi äntligen var mitt i prick och att en 2½ -årig flicka på Stovner i Oslo var i stort behov av snabb placering. Hur snabbt kunde jag komma loss från jobbet?!

Det var över fem år sedan vi gick PRIDE-utbildningen och blev godkända som fosterfamilj. Kursledarna sa att i enstaka fall tar det upp till tre år innan det blir en match, men oftast mycket kortare och att man skulle vara beredd att få SAMTALET när som helst. Första gången vi hörde ifrån dom var för ett och ett halvt år sedan, en liten en som behövde snabb placering, och då blev vi inte valda. Märklig egenprocess med sorgearbete över förlusten av något vi aldrig haft.

En anledning till att jag inte vill bo kvar i Norge är att jag inte kände mig hemma, kände mig som en del av samhället, ”svensken”. Men det i sig själv är inte hela anledningen, och det finns/fanns många anledningar till att vi kunnat stanna kvar också. Fosterbarn är en av dom, men eftersom vi aldrig hör ifrån dom om någon aktuell placering (räknar ett samtal på fem år som aldrig) så hjälper inte det som argument. Jag har ju till och med stannat längre än jag önskat på mitt tråkiga jobb bara för att det är statligt och lätt att ta föräldraledigt snabbt från dels eftersom min chef visste om att vi var i loopen för fosterbarn och dels för att staten ställer sig positiv till att man gör den typen av insats och därför har fördelaktiga (well, inte lika betungande i alla fall) system för den typen av föräldraledighet.

Det kanske hade blivit annorlunda när vi inte var statliga längre i BaneNOR, vad vet jag.

Men nu ringde hon i alla fall, hon ville ha OSS, och jag kunde inte hjälpa till.

Det känns så jävla kasst, rent ut sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.