Smörgåspålägg av cashewnötter

Efter flytten har vi nu konsoliderat allt vi har på ett ställe (eftersom lägenheten inte är så beboelig än) och vi har då funnit att vi har överraskande mycket av vissa saker. Cashewnötter är ett exempel. Liquid smoke, soja, kokosflingor och ketjap manis är andra.

Så jag började i ena änden, med cashewnötterna. Läste igår om ett smörgåspålägg gjort av cashewnötter, olivolja, citron och vatten som mixades till önskad konsistens. Hur svårt kan det vara?

3 dl nötter lades i blöt över natten, sen ner i blendern tillsammans med några matskedar citron, några matskedar olivolja och så vatten tills det blev den konsistens jag ville ha. Hannes var med och plockade persilja på fönsterbrädan och gräslök ute i landet (visst låter det som en idyll? Kan avslöja att gräslök är den enda kryddan som växer i vårt land, så där va landsortsidyllen krossad. Persiljan har jag dragit upp i kruka inne i stan), och den körde vi ner också.

Tyvärr råkade jag typ tappa saltkaret i det hela, så det är alldeles alldeles för salt, men man kan ana att det är något gott där under. Som pålägg på en brödbit och med några skivade väldigt söta tomater (romantica) var det kanongott!

Hannes gör tummen upp – ända tills han inser att tomaterna svider i hans munsår 🙂

Jag ska mosa ner en avokado i ena halvan av röran och se om smaken blir ännu bättre då; kan tänka mig att det blir fylligare och att sältan blir lagom utspädd. Tror det blir toppen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.