Scout med stil

Nu när gardinerna till barnehagen är färdiga är det dags för nya projekt. Ett som legat i pipelinen ett tag är att göra en egen regnrock. Jag vill ha en snygg rengrock som man kan ha till jobbet – men utan att bli blöt.

Men ska det vara så svårt att hitta i affär då? Ja tydligen. Om en regnrock är snygg så är den i galon, dvs man är lika blöt ändå när man kommer in, bara det att det är av svett och kondens på insidan av galonen. Går bort, tyget måste transportera bort fukt från huden. Plagg i GoreTex eller liknande material är ju det bästa, men alla regnkläder (som jag har sett) i sådana material är av modellen parkas med byxor med resår i midjan. Inte så jobbmässigt. Dom där galonkapporna är dessutom alltid i en så löjlig längd (halva låret eller möjligen ner till knät) så man blir ju ändå dyngsur på benen där regnrocken tar slut och innan stövlarna tar vid. Varken praktiskt eller användbart, bara dumt. Kalla är dom också förresten, så man måste ha jacka eller tjock tröja under – iallafall på våra breddgrader (59 grader nord), dvs mer att hålla reda på och släpa på.

Alltså har jag köpt tyg och mönster till vad som ska bli en varm men tunt fodrad (=ull) lång kappa (=modifierat mönster, en parkas som jag förlänger) med ett yttertyg som andas (=en gore-tex-variant). Hade gärna haft riktig gore-tex, men det är märkesskyddat och får inte säljas på metervara.

Men i väntan på ork att ta tag i det där stora projektet + komma på hur jag ska få den att bli lite extra snygg, tex med broderier som man tätar på baksidan så det inte kommer in regn i nålhålen, ska jag (förhoppningsvis) glädja en scout i Linköping, Uffe, som vill ha en namnbricka att sätta på sin scoutskjorta.

Vi har vädrat ideer över nätet, och jag gjorde prototyper i Embird på de typsnitt jag har;

Varför inte besticken – eller en apa i bil som ger ut namnet som avgaser? Eller blindskrift – vilket raggningstrick!

Uffe föll inte för besticken och inte för blindskriften, men väl för det snirkliga. Så nu blir det så här:

En i vanlig tråd och glada färger (dvs den i mitten) och sen en i metallictrådar till de glamorösa (amorösa?) scoutfesterna. Där blir det nog en del silver, guld och lila tror jag.

Hang in there Uffe, dom kommer snart, promise!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.