Kokning av kött

image

”När man vid kokning av kött eller annat skall beräkna tiden, får man räkna från det ögonblick då det kokar upp. Ju långsammare det får koka upp, dess mörare, ljusare och godare blir köttet. Kött bör hellre koka för mycket än för litet, emedan det i det senare fallet blir segt och hårt.
Avbrott i kokningen får under inga förhållanden ske. Är köttet för mycket kokat är det lätt att äta för dåliga tänder och magar, och ingenting går förlorat, då man alltid kan taga vara på spadet och därvid koka soppor. Skumningen bör ske med största omsorg.”

Jag vet själv att jag ibland undrar varför köttet blir lite för segt. Svaret: För kort koktid alltså. Där ser man. Plus att uppkokningshastigheten har betydelse – det kan ju vara något att tänka på när man har induktionshäll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.