Vegetariska veckan, dag 1

En lång tids impulser utifrån och egen tankeverksamhet (jodå!) som just nu sammanfaller med att jag är gräsänka i några dagar, har gjort att jag har tänkt äta vegetariskt hela den här veckan. Att det blir den här veckan är för att det är lättare att välja mat när man bara har sig själv att tänka på, och då blir tröskeln för att tänka nytt lägre.

Jag började igår med en sötpotatis som jag köpte i snabbköpet. Den hackade jag i halvstora kuber, gjorde detsamma med några vanliga potatisar och stekte dom mjuka. Tog några schalottenlökar och skivade och fräste, i med dom i potatisarna, salt och peppar på. Så snabbfräste jag (mest så dom skulle bli varma) röd paprika och sockerärter som jag delat i bitar. Lite hackad persilja över och så var maten färdig.

Det fanns en bit brie i kylen också, den fick bli pålägg åt en brödbit vid sidan av.

2016-02-21 18.31.07

Pytt i panna fast utan kött kan man väl säga. Gott var det, mätt blev jag och överlevde gjorde jag dessutom, så det blir min lunch idag också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.