En idé

Maken ska cykla Vätternrundan i år, och det väcker cykeltankar.
För att göra en lång tanke kort så har jag fått för mig att jag ska cykla 50 mil i sommar, från Oslo till Hälsingland. Själv, i min egen takt på ca en vecka.

Varför? Varför inte.

image

Tanken på att ta mig den sträckan själv, för egen maskin och mannakraft, är oerhört tilltalande. Jag vet inte om jag någonsin kommer genomföra det, men jag vill väldigt gärna, och det ger mig lust att cykla för att träna inför det.

Vi har en bekant som åker ner i Centraleuropa och cyklar varje sommar; Rhendalen, Moseldalen och andra trevliga ställen. Han tar det i maklig takt och cyklar med floden i fråga, så lätt sluttande med andra ord. Det här blir inte nödvändigtvis sluttande, men profilen ser ganska okej ut.

image
Toppen på höjdkurvan är strax väster om Ludvika. Där om inte förr blir det svettigt. Fint med en lååång nedförsbacke sen. 3 mil närmare bestämt.

Och jag har börjat träna. I söndags cyklade jag 23 km hemifrån, till Bogstadvannet och tillbaka. Lånade makens cykelbyxor för att få en lite mer vadderad bak (funkade HUR bra som helst, måste ha!), hade med matsäck och tog det lugnt. Totalt tog det två timmar, dvs lite för långsamt om det ska funka med 50 mil på en vecka, så lite mer träning behövs definitivt.

Jag har som plan att komma mig ut och träna ikväll också. Är på kurs en bit hemifrån och har cykel och ombyte med mig. Planen är ytterligare två mil lite i Groruddalen och så hem. Hoppas det blir av.

2 reaktioner till “En idé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.