Bilbingo!

Vid middagen igår var det en högtalarröst som ropade lite stötvis bakom restaurangen och massor av bilar parkerade utanför. Det var bilbingo på campingen i Sunne.

Det är inte en parkeringsplats, det är bilbingo

För den som inte upplevt bilbingo kan jag förklara hur det går till. Alla deltagare i bingon sitter i sina bilar som är nog så slumpmässigt parkerade hipp som happ på området utanför utropsbåset. Där har dom bingobrickor, eventuellt speciella bingo-dutt-pennor som gör en fläck när man markerar och kanske något gott att smaska på.

På en plats på området sitter en person som har en slumpgenerator kopplad till en siffervisare, och när det kommer upp en ny siffra ropar hen ut det i mikrofonen.

Tjugotvå. B tjugotvå.

Dom som sitter i sina bilar har stora brädor på vilken dom har en massa olika bingobrickor. De mest entusiastiska alltså (och dom är ganska många), men de mer måttliga har bara en lång pappersremsa med 4-5 brickor på.

Och när man får bingo, vad gör man då? Jo, TUTAR. Inte ens då går man ur bilen. Vet inte hur dom gör med vinster och sånt, men mitt i alltihop var det kisspaus iallafall med totalt kaos på toaletterna hehe.

Då vet ni det så ni slipper prova.

3 kommentarer

  1. Jag var på bilbingo med mamma och mormor när jag var 10, men där var det fina rader på idrottsplatsens grusplan. Mormor var en hängiven bingospelare, vi gick på bingo tillsammans någon gång per år. Jag minns ännu utroparen i Uddevalla som inte kunde säga ”sjua” utan sa ”sjoa”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.