Dag 7, från TamaGringo till Santa Elena

Hidden in plain sight?!

Eftersom jag tycker att +35 grader kl 10 på morgonen är lite i svettigaste laget kändes det helt okej att åka från Tamarindo idag. Dessutom var det sandblästringsvindar idag igen. Men ett litet dopp blev det ändå. Och en cache i en surfshop.

Vi körde från havsnivån upp till 1850 m, från +35 grader, surf och brännande sol, till +24 och svala hårda vindar och lätt duggregn. Var hade jag min dunjacka nu igen?

På vägen upp åkte vi över den Taiwanesiska vänskapsbron, även kallad ”Back-stab bridge”.  Wut??!! Taiwan?!

Jo, det visar sig att Costa Rica och Taiwan ingick ett vänskapssamarbete där Taiwan byggde bron i utbyte mot fiskerättigheter. Enligt Rough Guide skötte sig inte Taiwan (antar att dom fiskade lite för mycket?) så Costa Rica avbröt samarbetet – efter att bron var byggd såklart, man är väl inte dum heller? och ingick samarbete med Kina istället. Back-stab.

Ett helt okej ställe att stanna och äta lunch på iallafall. 35 grader även här men skugga under ett konstigt plåt/betongtak och friska fläktar, det räcker för mig.

Några timmar och höjdmeter senare var det på med jeans och långärmat när vi klev ur i Santa Elena.

En sjuuukt entusiastisk värd här uppe (Erick), ett stort rum som vi bor i (inte den bästa städningen kanske, men det blir säkert bra. Enkel middag som vi lagade själva i det lite väl spartanskt utrustade köket, (backpackervibbar som förr i tiden) och en natt med storm och blåst så takpannorna skramlar på taket. Inte för att någon märker det – vi tuppar av vid nio på kvällen oavsett…

Men FY FAN vad allt man vill göra här uppe kostar MYCKET. Ingen överraskning direkt, men det blir kännbart nu när vi ska välja ut de saker man vill gå på.

Entré för att gå in i regnskogen på stigar? $12 per person. Vill du gå in i en annan park och gå på hängbroar mm? $35 per person (vilket iofs känns ok eftersom det kostar en del att hålla igång broar och annat). Åka zipline? $50 per person. Kaffe-kakao-socker-produktion? $33 per person. Svettigt men förhoppningsvis värt det.

 

Vy ut över havet och Nicoyahalvön

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.